joi, 1 aprilie 2010

Simboluri


Crucea simbolizeaza legaturile om-pamant,om-cer si om-om.Cat timp traim relationam cu alti oameni prin diverse moduri,cand murim trupul ajunge in pamant(mama natura) ,iar sufletul se inalta la cer(alta dimensiune spatiala si temporala).Potrivit unei legende Crucea Malteza este un simbol al protectiei, un semn de onoare. Povestea ei este veche de sute de ani. Cand un curajos grup de cruciati, cunoscuti sub numele de Cavalerii Sf. Ioan, lupta impotriva Saracen pentru stapanirea Pamantului Sfant, au intalnit o noua arma necunoscuta razboinicilor europeni. Era simpla, dar un teribil de dispozitiv/procedeu de lupta, acasta a adus o ingrozitoare suferinta si o moarte agonizanta bravilor luptatori ai Crucii.
In timpul escaladarii zidurilor cetatii de catre cruciati ei au fost atacatide bombe cu sticle care contineau petrol. Cand ele au fost pline cu lichid inflamabil, Saracen au azvarlit un copac in flacari in mijlocul lor. Sute de cavaleri au ars de vii. Altii si-au riscat vietile pentr a-si salva fratii de arme de la o moarte dureroasa. Astfel, acesti oameni au devenit primii luptatori cu flacarile ... si primii dintr-o lunga lista de curajosi Luptatori ai Flacarilor.
Eforturile lor eroice au fost recunoscute de catre Cruciatii care au primit ca insemn al onoarei – o cruce asemanatoare cu cea purtata astazi de catre Luptatorii Flacarilor. Deoarece, Cavalerii Sf. Ioan au trait aproape patru secole pe o mica insula din Marea Mediterana, numita Malta, Crucea a devenit cunoscuta ca fiind Crucea Malteza. Crucea Malteza este un simbol al protectiei. Aceasta inseamna ca luptatorul focului care purta aceasta cruce era hotarat sa-si dea viata, tot astfel cum Cruciatii si-au sacrificat vietile cu multi ani in urma.

Daca facem cruce de fiecare data cand trecem pe langa o biserica nu suntem mai credinciosi decat cei ce nu fac ,ci doar mai superstitiosi.

2 comentarii:

  1. faptul ca ne facem cruce e ca dam bunaziua lui Dumnezeu ca o faci cu piosenie e mai mult

    RăspundețiȘtergere
  2. credinta cea dreapta nu inseamna superstitie,ci este legatura de comuniune cu Dumnezeu asta se invata la clasele1-4

    RăspundețiȘtergere