luni, 5 aprilie 2010

Creatie(de la un bun prieten ..pilgrim..)


Parerea unui bun prieten despre relatia religie-societate. "Cred in creatie [ nu confundati cu dz creatorul sau alte nebunii]
Sper sa nu incep gresit si sa fiu destul de coerent in idei ,ca sa inteleaga toata lumea sau cel putin cea interesata de ideologia crestina .
Propun un exercitiu de logica 1+1=2. nu cred ca ma poate combate cineva, am CONSTIENTIZAT O LEGE SIMPLA DE LOGICA DUPA CARE FUNCTIONEAZA LUMEA NOASTRA si dupa care ne-am creeat societatea aproape functionala [ o sa aflati se de ce aproape functionala].... alt ex orice institutie dintr-un stat sau chiar si evolutia omului de la arc cu sageti la deplasarea pe luna au fost posibile datorita unor legi bine stabilite din inainte ele fiind logige , deci societatea si viziunea pe care omul si-a creat-o in jurul sau este aproape logica si funcionala am sa explic si de ce aproape,
deci daca in societatea noastra exista conceptul de religie inseamna ca are legi logice..........hmmmm oare. exercitiul nr 2 .
legile "logice" religiei crestine spun art nr 1 dumnezeu este atotputernic.... nimeni nu poate combate idea si legea aceasta cu argumentatie scrisa sau imaginata dar sa nu ne incurcam in prea multa vorbaraie.definim atotputernicia: tOATE CONCEPTELE si puterile omenesti sau supraomenesti , toate legile fizice quantice ezoterice, energetice,tot ce imaginatia omului a filozofat gandit sau scris in decursul oamenirii de la simplu concept de 1+1= 2 pina la "fabulatiile'' despre marimea universului si aparitia lui prin concepte fizice metafizice sau cum vrei voi la puterea 1 - 9999k sau cat dorit voi infinitatea e joaca de copil pentru dumnezeu si atotputernicia lui.toata lumea crestina e deacord cu conceptul asta.
atunci sa luam primul capitol al biblie colectia sau cartea de capatai a religie crestine pilonul si colectia de legi de viata si de moarte dumnezeu atotputernicul care prin atotputernicia lui vede [sia am sa explic de ce am folosit vede si nu controleaza] trecutul si viitorul creaza omul pe care il plaseaza in utopia sau rai dar in acelasi timp ii da o lege sacra sa nu muste din fructul oprit....... hmmm deja conceptul de 1+1= 2 sa dus "drq" pai daca dumnezeu a creat omul vazand viitorul nu a vazut si fatul ca va musca explicatia pe care o dau cartile si toi mai marii bisericii e una si salvatoare cred ei......... ba da a vazut ptr ca este atot puternic ca daca nu vedea nu mai era atot puternic dar exista liber arbitru omul avea dreptul de a alege . pai daca avea dreptul de a alege dumnezeu zicea in felul urmator sunt 50% sanse sa muste 50% sanse sa nu muste..... pai tu atunci vezi in viitor si esti atot puternic si stii 100% ce voi face sau creezi ecuatii cu necunosute complicate si la urma rezolvare e sa dai cu zarul . Ca sa spui ca dumnezeu e atot puternic trebuie sa afirmi ca dumnezeu nu merge cu 50% si 50% ci fiind atotputernic trebuie sa stii 100% concluzia simpla ,daca tu stii 100% ce voi face eu oare ce drept de a alege am eu ,am un destin predestinat de creator si dispare liberul arbitru care intra in contradictie totala cu atotputernicia lui dumnezeu. concluzia; daca eu ma uit la un film in reluare am puterea de a prevedea in viitor si stiu exat ce va face ala in secventa 2 o viata daca asi repeta filmul ala tot aceiasi miscare o sa o faca in secventa 2 adica va musca din mar atunci concluzia: dumnezeu este ori un copil cu lupa care prajeste furnicile cu lupa ori nu este atotputernic.
CU DRAG am analizat primul capitol din cartea de capatai si prima lege a crestinismului . o institutie acceptata de statul roman si ma refer la el ptr ca sunt roman . traim intr-o societate in care se pot elabora ecuatii cu necunoscute incat sa calculam traiectoria unor sateliti sau lansari spatiale sunt legi fixe date dar acceptam o institutie la care 1+1 nu este agal cu doi. o societate in care prostia nimicnicia si ignoranta predomina si care otraveste mintea si dezvoltarea omului intr-un mediu sanatos si stabil ptr pshic doar ptr simplu motiv ca nu vrem sa aceptam ca totusi 1+1= 2.
ACEST POST ESTE DOAR PTR OAMENII CARE AU CAPACITATEA MENTALA DE A ACCEPTA CA 1+1=2.
NU SE ADRESEAZA CELOR INDOCTRINATI IN MITOLOGIE SI BARBOLOGIE FARA SENS SI LOGICA DECI II ROG SA SE APTINA DE LA COMENTURI PE SEAMA ARTICOLULUI MEU SI SA RAMANA IN IGNORANTA SI NIMICNICIA LOR ".

2 comentarii:

  1. Interesanta prezentarea.Religia oricum este un sistem de credinte,nu este bazat pe logica ci pe impunerea fricii pentru a-si stabili ordinea si regulile,iar biserica este o institutie,si ca multe alte institutii....PROFITA.Dogma crestina a reusit sa imbecilizeze mare parte din populatia planetei.Cel mai drastic dar si comic in acelasi timp este ca "bunii crestini" HABAR NU AU de radacinile acestei religii(care in comparatie cu altele este foarte tanara),radacini care provin si din mitologia egipteana dar si din cea sumeriana(mesopotamiana mai exact deoarece cuprinde toate popoarele din acea regiune).Sunt practic mituri transmise din generatii dar modificate partial,trecandu-se de asemenea de la politeism la monoteism.Iar in biblie sunt extrem de multe chestii ce as dori sa le discut dar ar dura foarte mult,sunt foarte multe erori iar logica...dupa cum spunea-i si tu mai sus lipseste total.Conclusion...o treaba buna cu blog-ul.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu cautati logica in lucrari aparute inaintea "Organon"-ului lui Aristotel

    RăspundețiȘtergere