vineri, 16 aprilie 2010

mesaj?


In 1999 s-a lansat programul SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence). In spatele initiativei s-a aflat Universitatea Barkley din Boston, USA. Cateva milioane de calculatoare din intreaga lume si-au reunit voluntar fortele in scopul detectarii civilizatiilor extraterestre. Folosindu-se si de cel mai mare radiotelescop din lume (Arecibo din Puerto Rico) cauta urme ale unor transmisii radio realizate de extraterestri, executand pana in prezent miliarde de ore de calcul.
Exista in prezent cercetatori care sustin ideea contactului civilizatiilor antice (mesopotamiana, incasa, mayasa, egipteana) cu extraterestri. Desigur avem libertatea sa sustinem orice idee, atata timp cat nu depaseste limitele bunului simt, iar aceste limite avem desigur libertatea sa ni le impunem singuri. Ma voi opri doar asupra vestitelor desene de la Nazca care printre multe scopuri imaginate de minti luminate ar putea fi si mesaje pentru vizitatori din alte lumi.
Acu privind imaginea de mai sus si tinand cont ca are o vechime de cel putin doua mii de ani, oare de ce insita cei de la SETI. Presupunand ca in vremurile acelea extraterestrii zburau in navele lor stralucitoare si citeau aceste mesaje ale bastinasilor pamanteni, mi se pare firesc ca in prezent suntem singuri in univers.
Desi au trecut anii, in prezent, cam tot asta ar fi mesajul, un frumos falus si o reprezentare artistica a lui folosita la spart teasta. "O imagine face cat o mie de cuvinte."




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu