duminică, 11 aprilie 2010

Aparitia religiilor pe glob....EVOLUTIE??

Conform scriirilor istorice..care au o doza de credibilitate ce denota din analiza izvoarelor istorice..la inceput oamenii credeau in mai multi zei ..in mentalitatea colectiva si individuala toate fenomenele naturii se manifestau de fapt prin vointa acestor zei(de ex zeul ploii...etc),intrebarea este..cum de s-a ajuns sa se creada intr-un singur zeu(dumnezeu)???De ce a avut loc aceasta trecere find create religiile??Oare din dorinta unor oameni ingeniosi de a avea populatia sub control,manipuland-o extrem de usor??Oare din motive strict financiare..de exemplul obiecte religioase din aur....construirea unor lacase de cult..pentru care s-au cheltuit si se cheltuie sume colosale??..Oare exista pe planeta oameni prosti si oameni care profita de prosti???

10 comentarii:

  1. nu de oameni PROSTI vorbim in cazul acesta ci de oamni BOLNAVI.
    Freud spunea ca religia este: "O nevroza obsesionala universala"
    deci exista pe planeta oameni bolnavi si oameni care profita de boala lor.

    RăspundețiȘtergere
  2. esti putin cam dezinformat poti sa imi dai si mie sursa izvoarelor tale

    RăspundețiȘtergere
  3. manualul de istorie de clasa a xii-a si ISTORIA RELIGIILOR

    RăspundețiȘtergere
  4. slabe izvoare ai ales eu le-asi numi mai degraba picaturi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Inainte sa arunci cu noroi in diferite categorii de oameni informeazate . Esti revoltat pe bani sau pe religie? Iubesti religii despre care nu ai auzit decat de pe google. Le postezi cu copy paste ptr ca ti se par tie mai exotice si care nu au nici o legatura cu tine personal , si o urasti pe cea care este cea mai apropiata de tine ca neam si traditie ...ciudat

    RăspundețiȘtergere
  6. Limba ta ascutita apleaca urechile multor slujitori ai Domnului dar ea va arde in focul vesnic.
    APOCALIPSA 19."EL a judecat pe curva cea mare,care strica pamantul cu curvia ei,si a razbunat singele robilor Sai , din mina ei".
    Antonio inca mai ai timp sa te caiesti si sa te intorci pe calea cea dreapta

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu există atei buni

    Tot aşa cum nu există oameni suficient de buni ca să poată primi viaţa veşnică în baza meritelor personale. Biblia spune:

    Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu. (Romani 3:23)

    Cum poate fi numit bun un om care neagă existenţa lui Dumnezeu şi astfel încearcă să scuipe în faţă pe Creatorul său? Cum poate fi numit bun un om care neagă temelia oricărei moralităţi – pe Dumnezeu?
    Dumnezeu nu este părtinitor

    Cei care poartă numele de creştini dar duc un mod de viaţă păgân, vor primi aceeaşi pedeapsă ca şi ateii şi ca toţi ceilalţi care au respins dragostea adevărului:

    Necaz şi strâmtorare va veni peste orice suflet omenesc care face răul: întâi peste iudeu, apoi peste grec. Slavă, cinste şi pace va veni însă peste oricine face binele: întâi peste iudeu, apoi peste grec. Căci înaintea lui Dumnezeu nu se are în vedere faţa omului. Toţi cei ce au păcătuit fără Lege vor pieri fără Lege; şi toţi cei ce au păcătuit având Lege vor fi judecaţi după Lege. Pentru că nu cei ce aud Legea sunt neprihăniţi înaintea lui Dumnezeu, ci cei ce împlinesc Legea aceasta vor fi socotiţi neprihăniţi. (Romani 2:9-13)

    Dumnezeu nu vrea moartea, ci mântuirea noastră

    În acelaşi capitol 2 al Epistolei către Romani scrie:

    Şi crezi tu, omule, care judeci pe cei ce săvârşesc astfel de lucruri, şi pe care le faci şi tu, că vei scăpa de judecata lui Dumnezeu? Sau dispreţuieşti tu bogăţiile bunătăţii, îngăduinţei şi îndelungii Lui răbdări? Nu vezi tu că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăinţă? Dar, cu împietrirea inimii tale, care nu vrea să se pocăiască, îţi aduni o comoară de mânie pentru ziua mâniei şi a arătării dreptei judecăţi a lui Dumnezeu, care va răsplăti fiecăruia după faptele lui. (Romani 2:3-6)

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu mi se pare fireasca asocierea religie-bani!nu ii urasc pe respectivii ,doar incerc sa ii evit si sa ii rog sa ma lese in pace cu dogmele lor,pe care le incalca chiar ei isasi!nu cred in carti,,in povesti frumoase...le pot citi doar ca simple povesti nu pot pune pret pe ele..sau sa imi ghidez viata dupa ele!

    RăspundețiȘtergere
  9. Antonio,fa un exercitiu de imaginatie.Imagineaza-ti ca nu conteaza ce comenteaza lumea si nu conteaza ce scrii tu !
    Imagineaza-ti ca trebuie sa descoperi ceva ...si in acest sens citeste cu atentie comentariul lui Michael.Nu stiu cat iti este de prieten dar omul asta ti-a facut un mare serviciu .Si e gratis .Ai grija sa nu fie si degeaba !

    RăspundețiȘtergere